Articole din May 2017

Cursa Ratustelor - Concept

Toate ratustele vor fi lansate simultan în cursa de pe Crisul Repede. Ratustele care trec primele linia de sosire vor pescui premii atractive pentru  „parintii adoptivi“.

Ratusca sponsor, de o dimensiune mult mai mare, poate fi impodobita, pictata, cat mai deosebit, cu insemnele firmei. Prima cursa va fi cea a sponsorilor; prima ajunsa pe linia de sosire, va castiga premiul “Golden Duck”; cea mai frumos decorata va primi desemenea un premiu.

Ratustele adoptate sunt inseriate, conform seriei de pe biletele achizitionate. Acestea vor concura in partea a doua a cursei.

Ratustele cadou, sunt cele ce pot ramane in posesia celor ce le-au achizionat.

Lista premiilor disponibile pentru editia I a cursei ratustelor aici 

Mai multe informatii si pliate aici 


Ratuste Personalizate

Detalii privind participare la competitia ”Ratusca cea frumoasa” gasiti aici


Ștafeta ciclistă Rotary

Invităm toțicopiii, părinții, bunicii și amatorii de plimbare cu bicicleta să se alăture acestei inițiative, care va deschide Cursa rățuștelor din Piața Independenței.

Plecarea la ora 16.00, din Piața Independenței, (parcarea din spatele statuii Mihai Eminescu) pe un traseu de ușor, parcurs în convoi, la viteza mică și cu asistența poliției rutiere. Parcurgerea turului va dura cca 60 de minute.

Inițiativa rotariană promovează regăsirea bucuriei plimbărilor în familie pe bicicletă, utilizarea tot mai frecventă a bicicletei pentru deplasarile în oraș și totodată ridică gradul de atenție al șoferilor asupra bicicliștilor, un lucru deosebit de important, întrucât vacanța de vară stă să înceapă, iar copiii sunt cei mai expuși riscurilor din trafic.

Ediția a II-a a Ștafetei cicliste Rotary este susținută de partenerii noștri principali Asociația Green Revolution și Raiffeisen Bank care oferă imprumut un număr de 50 de biciclete pentru amatorii de mișcare în aer liber, alături de familie și prieteni, motivând tot mai mult pentru o participare activă a comunității în privința promovării mersului pe bicicletă. Asociația Green Revolution desfășoară proiecte și programe specifice în privința promovării mersului pe bicicletă, oferind sprijin atât bicicliștilor, cât și comunităților locale, în demersul de dezvoltare a infrastructurii locale destinate bicicliștilor. Astfel, Asociația Green Revolution desfășoară programe ca StudentObike, IVelo și altele, în diverse orașe ale țării. Prin acțiunea noastră încercăm să aducem aceaste inițiative și în orașul nostru care încă respiră nevoia unor proiecte de infrastructură pentru promovarea mersului pe bicicletă.

Partenerii cursei cicliste:

     

 

 

 

 

 

Ediția I - 2010

Ștafeta ciclistă Rotary se alătură Cursei Rățuștelor. Invităm toți copiii, părinții, bunicii și amatorii de plimbare cu bicicleta să se alăture acestei inițiative, care se va încheia pe scena Cursei rățuștelor din Piața Independenței.

Ștafeta ciclistă Rotary se alătură Cursei Rățuștelor

Invităm toți amatorii de plimbare cu bicicleta, copii, părinți, bunici, la ștafeta ciclistă Rotary. Azi, Clubul Rotary Oradea a hotarât să susțină demersul inițiativei noastre, îmbogățind paleta de activități oferită de Cursa rățuștelor. Astfel, întrucât în data de 12 iunie începe vacanța de vară, membrii clubului Rotary Oradea doresc să invite cetățenii orașului la o plimbare ciclistă de duminică, promovând în acest fel o vacanță activă, animată de cât mai multă mișcare în aer liber. Ștafeta ciclistă va fi preluată de la intrarea în Oradea, din Zona Nufăru, și se va încheia pe scena evenimentului nostru din Piața Independenței, iar participanții vor avea parte de cadouri cănstând în veste reflectorizante Rotary. Pentru mai multe informații ne puteți scrie utilizând secțiunea contact.

 

Ștafeta ciclistă Rotary este un proiect al Districtului 2241 a cărei primă ediție s-a desfășurat în perioada mai- octombrie 2009. Parcursul acestei acțiuni de amploare a inclus mult mai multe cluburi decât cele care își anunțaseră participarea. Acțiunea de factură ecologistă a avut drept scop evidențierea necesității de a promova cultura ciclismului - un hobby sănătos,  de a încuraja administrațiile locale pentru construirea de piste dedicate bicicliștilor și  finalizarea celor existente și de a implementa imaginea biciclistului ca participant la trafic cu aceleași drepturi și obligații. O altă componentă importanta a fost creșterea nivelului de educație rutieră a cetățenilor în legătură cu participarea biciclistilor la trafic, cu repercusiuni pozitive în reducerea numărului de accidente  în care sunt implicați bicicliștii, la acestea  adăugându-se avantajul urbanistic și cel economic.

 

Cursa ciclistă Rotary a avut ca punct de start, Jimbolia, până la Mangalia, ștafeta a străbătut 30 de orașe, cluburile din fiecare oraș organizând acțiuni sportive și culturale care au subliniat tema proiectului. Ștafeta a fost concepută să zăbovească  în fiecare oras între trei zile și o saptamana, prilej cu care s-au putut organiza diverse manifestări cu caracter sportiv și cultural, având drept scop promovarea ciclismului ca un sport și un mijloc de locomoție sănătos și ecologic, la indemâna tuturor categoriilor de vârstă, precum și cointeresarea autorităților în amenajarea de piste pentru biciclete.

Pe lângă aspectul ecologic evidențiat de ștafetă, manifestările organizate în fiecare oraș de pe traseu au reprezentat o ocazie de a contribui la progresul comunității, precum și de aprofundare a legăturilor rotariene între cluburi din orase  vecine.
La Jimbolia s-au aliniat la start bicicliști din Romania, Serbia si Ungaria. Pe lîngă excursia pe biciclete la Lenauheim, rotarienii din Jimbolia au organizat vizite la muzeele din oraș și o șezătoare literară. De la Jimbolia, ștafeta a fost predată colegilor de la Arad care au organizat diverse concursuri de ciclism, iar membri ai Clubului sportiv Explorer au traversat Munții Zărandului pe bicicletă.

De la Arad, ștafeta a ajuns la Timișoara unde s-au organizat concursuri de ciclism pe pista de bicicleta de la Padurea verde, iar apoi ștafeta a fost predată rotarienilor din Buziaș, iar aceștia celor din Lugoj. A urmat Caransebeșul și apoi Reșita. Toate cluburile au organizat diverse manifestări sportive, implicând cât mai multe categorii sociale. RC Reșita a colaborat cu Asociația Bike Attack, orgânizand un marș al bicicliștilor, excursie pe biciclete până la Valiug sau Comarnic și concursuri. În plus, ei au formulat o petiție pe care au semnat-o toți cei participanți și au adresat-o autorităților locale în vederea semnalării necesității de constuire a pistelor pentru biciclete în zonă.

Au urmat cluburile din Deva, Sebeș, Alba-Iulia, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Blaj și Sibiu. Cu toții au apreciat oportunitatea de a se cunoaște mai bine prin intermediul acestui proiect și a iniția proiecte comune intercluburi. 

De la Sibiu, ștafeta și-a continuat traseul spre Medias, Targu Mureș, Odorheiu Secuiesc, Targu Secuiesc și Brașov. Aici, rotarienii au implicat și reprezentanși ai Asociașiei Masa critica, care desfășoară în fiecare lună un tur al orașului pe biciclete.

Au urmat Pitești, Ploiești, Buzău, Focșani, Galați si Brăila, traseul apropiindu-se de final cu Tulcea, Constanța și, în cele din urmă, Mangalia.

Marea majoritate a cluburilor au colaborat cu asociații sportive, cu direcțiile judetene de sport și au reușit să transmită un mesaj evident în favoarea unei vieții sănătoase. Colaborarea cu aceste structuri a contribuit la transmiterea mesajului acestui proiect catre o mare parte a membrilor comunitatii.

Toate cluburile implicate au transmis un feed-back pozitiv, atât în ceea ce privește impactul în comunități, cât și în strîngerea relațiilor dintre rotarieni și cluburi.

Reflectarea în media a fost puternică și acest aspect având repercusiuni pozitive în popularizarea evenimentului.

O posibilă modalitate de organizare a celei de-a doua ediții este aceea de a pune în mișcare ștafeta pe două rute distincte, unul dintre trasee să fie cel de la ediția I, iar cel de-al doilea să urmeze o rută care de la Arad să meargă spre Ineu, Oradea, Marghita, Huedin, Zalau, Dej, Satu Mare, Baia Mare, Sighetul Marmatiei, Bistrita, Suceava, Botosani, Iasi, Piatra Neamt, Onesti , Vaslui, Bacau, Barlad, cu posibilitatea cuprinderii și a cluburilor din Republica Moldova. Evident, acest traseu este unul provizoriu, fiecare club care doreste să participe este bine-venit să se alature.


 

 

 

 

 

 

 

 


Voluntari Raiffeisen


Voluntarii Reiffeisen Bank se implica in adoptia ratustelor. De azi toate unitatile Reiffaisen Bank vor promova activ aceasta campanie comunitara. Astfel, toti cei care doresc sa adopte ratuste pot sa procure bilete de adoptie de la unitatile Raiffeisen Bank din Oradea, situate la urmatoarele adrese:

Raiffeisen Bank - AG Dacia - Bd. Dacia nr. 35 Bl. AN55

Raiffeisen Bank - AG Vulturul Negru - Piata Unirii nr. 2-4

Raiffeisen Bank - Magazin Lotus - Str. Nufarului nr.30

Raiffeisen Bank - Ag. Bulevard - Str. Decebal, Nr. 66/A, parter

Raiffeisen Bank - Ag Selgros - Str. Ogorului nr. 64 B

Raiffeisen Bank - Ag Crisul Repede - Str. Erofte Grigore nr. 22

Raiffeisen Bank - Ag Rogerius - Str. Transilvaniei nr. 2

Raiffeisen Bank - Ag. Corso - Str. Republicii nr. 16


Povesti de succes

„Cursa ratustelor“ în Timisoara: www.cursaratustelor.ro 

„Cursa ratustelor“ în Köln
50.000 Derby Ducks™ - 80.000 spectatori CentrO. Duck Race
40.000 Derby Ducks™ - 60.000 Zuschauer

CentrO Cursa ratustelor
40.000 Derby Ducks™ - 60.000 spectatori

„Cursa ratustelor“ -tigrisor în Kassel
12.000 „tigrisori“ -  peste 10.000 spectatori

„Cursa ratustelor“  în Duisburg
11.780 Derby Ducks™ - peste 20.000 spectatori

„Cursa ratustelor“ în Papendrechter (Regatul Tarilor de Jos) peste 15.000 Derby Ducks
 

Marea cursa a artustelor din UK  http://www.thegreatbritishduckrace.co.uk/


Spoturi